Skip to content

Tafel homogenisatoren

IJs homogeni­sator – Microlab 400

Homogenisatoren spelen een belangrijke rol tijdens de industriële productie van roomijs. Vaak zijn ze echter te duur, veel te groot en moeilijk te gebruiken als het gaat om niet-industriële toepassingen.

Homogeniseren heeft een positief effect op de smaak van roomijs, doordat het ijs homogener/romiger wordt en minder koud aanvoelt.

Dankzij het homogenisatieproces heeft het ijs een langere doorlooptijd, een hogere bewaarstabiliteit en een betere oplosbaarheid. Daarnaast verhoogt het proces de verteerbaarheid.

Met een capaciteit van 400 l/u en een werkdruk van 120 Bar is de MICROLAB 400 echter perfect geschikt voor deze kleine batch toepassingen.

De MICROLAB 400 kan op twee manieren worden ingezet:

  • Samen met één pasteur (recirculatietoepassing) of
  • Samen met twee pasteuriseermachines (installatie in lijn tussen de twee pasteurs).

Hygienic Process Systems B.V. kan deze pasteurs ook leveren. Neem contact met ons op als je hierin bent geïnteresseerd.

Laboratorium homogeni­satoren

De Minilab 2.20 is geschikt voor het testen van bijna 20 liter per uur, waarbij een homogenisatordruk van 1.800 Bar wordt bereikt.     

De Minilab 2.50 is geschikt voor het testen van bijna 50 liter per uur, waarbij een homogenisatordruk van 600 bar wordt bereikt.

De laboratorium homogenisatoren van FBF ITALIA zijn uitgerust met twee pompzuigers. Het feit dat de homogenisatoren met twee zuigers zijn uitgerust, maakt ze vergelijkbaar met die van de grotere productie-units. Hierdoor is opschalen zonder verlies van kwaliteit mogelijk!

De laboratorium homogenisatoren komen standaard in twee uitvoeringen. Met een vultrechter van 0,8 of 1,6 liter (die onder druk kunnen worden gezet). Op aanvraag is het ook mogelijk om een verwarmde versie (jacket) te bestellen. Houd er wel rekening mee dat de mantel van deze vultrechter -voor gebruik- elke keer handmatig met warm water gevuld moet worden.

FBF-laboratorium homogenisatoren zijn eenvoudig te installeren. Ze hebben geen water nodig voor het koelen van de zuigers. De homogenisatiedruk kan gemakkelijk via handwielen bijgesteld worden.