Skip to content

Verdringerpompen

Lobbenpompen

OMAC Lobbenpompen hebben een modulair ontwerp waardoor de belangrijkste onderdelen, zoals de rotor en afdichtingen, snel en eenvoudig te vervangen zijn. De hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de pompen wordt verkregen door het gebruik van compacte en rigide mechanische onderdelen, waaronder dubbele conische rollagers (in de meeste gevallen 2 per as), assen en over gedimensioneerde tandwielen (die ondergedompeld in olie in de versnellingsbak zitten). Al deze kenmerken zorgen voor nauwe toleranties, goede prestatie en uitstekende betrouwbaarheid.

OMAC biedt een breed scala aan certificaten, rotoren, afdichtingen en pakkingen om aan de meeste klantenwensen, van farmaceutisch tot Industrie kunnen voldoen.

– BB & BA serie hygiënische pompen (3A, EHEDG)
– C & CF Serie hygiënische pompen (3A, EHEDG)
– BF & F serie hygiënische pompen (3A)
– B-Series pompen

Twin-screw pompen

De CSF Twin-screw “TS” pomp combineert hoge prestaties en een hygiënische ontwerp. Alle onderdelen die in contact komen met het product zijn gemaakt van AISI 316L RVS die een standaard oppervlakteafwerkingen van Ra 0,8 micron hebben. De “TS” pomp is EHEDG- en 3A gecertificeerd. Een van de belangrijkste kenmerken van deze pomp is dat hij zowel op lage als hoge snelheden kan werken, hierdoor is hij ideaal is voor CIP. Vanwege deze flexibiliteit wordt het gebruik van een aanvullende centrifugaalpomp tijdens CIP overbodig. De goede aanzuigcapaciteit van deze pomp maakt hem geschikt voor vacuümtoepassingen of wanneer de vereiste aanzuighoogte minimaal is.

Basis specificaties:
– Modellen: TS-65 en TS-80
– Capaciteit: van 0 tot 180 m3/h
– Drukverschil: tot 16 bar
– Procestemperatuur: tot 140°C (hogere temperaturen zijn op aanvraag leverbaar)
– Productviscositeit: tot 1.000.000 cP

Wormpompen

Een wormpomp is een verdringerpomp met een enkele roterende as. De RVS rotor en een rubberen stator zijn de belangrijkste elementen die de pompactie bewerkstelligen. De rotor is een cirkelvormige sectieschroef. De rubberen stator is gevulkaniseerd in een stalen buis. Er zijn verschillende motor opties beschikbaar: directe motor, reductiemotor, motovariator, motor en katrollen, motor en verloopstuk met omvormer. Schroefpompen kunnen bijna elk type vloeistof verpompen met een viscositeit tot ongeveer 800.000 cP. Een van de meest op prijs gestelde kenmerken van dit type pomp is de subtiele pompwerking die vrij van pulsaties is en een debiet heeft die evenredig is aan het aantal omwentelingen.

Specificaties:
– Modellen: MA, MI, MC, MCR, MC2C, MC2CR, MA-V en MCN
– Capaciteit: tot 200 m3/h
– Drukverschil: tot 24 bar
– Procestemperatuur: tot 100°C
– Productviscositeit: tot 800.000 cP

Sinuspompen

Dankzij de speciale spiraalvorm van de AISI 316L RVS rotor zijn de CSF “SN” pompen bijzonder geschikt voor het verpompen van delicate of schuifgevoelige producten zoals vloeistoffen of crèmes met zwevende niet-schurende deeltjes. De “SN”-pompen leveren een lineaire en constante stroom zonder pulsaties, dit voorkomt schuimen van het product tijdens het verpompen. Sinuspompen zijn vooral populair vanwege het snelle en gemakkelijke onderhoud waardoor reiniging ter plaatse kan worden uitgevoerd. Dit type pomp kan worden geïnspecteerd zonder dat de pomp uit het systeem verwijderd hoeft te worden.

Specificaties:
– Modellen: SN-65-80-100
– Capaciteit: van 0 tot 36 m3/h
– Drukverschil: tot 15 bar
– Procestemperatuur: -10 tot +90°C
– Productviscositeit: tot 1.000.000 cP
– Zuigonderdruk tot 8 m met ondergelopen pomp

– Modellen: SN-150
– Capaciteit: van 0 tot 100 m3/h
– Drukverschil: tot 5 bar
– Procestemperatuur: -10 tot +90°C
– Productviscositeit: tot 500.000 cP
– Zuigonderdruk tot 7 m met ondergelopen pomp